Aesop HQ Sydney

Corporative space

Aesop, the natural skin care brand has selected No. 1 Bligh St, a green star building located in the central business district of Sydney to fit their head quarters in the heart of the city. Also, it is aligned to the philosophy of the brand: natural in origin, it is heading sustainability, the preservation of biodiversity and fair trade, that concepts are the inspirational elements for the design of the space: Nothing to hide but visible.

Furniture Plan Scheduling

RCP Plan for Lighting scheduling

Model reception desk

sketches.png

Reception desk concept development

Concept

The main character of the space is the natural light, one of the great features of the building. However, the amount of light is controlled by the BMS system, this feature brings an illusion of a massive area just distinguished by the bold furniture in a pale green colour palette.  A smoothed curve in the glass panels for offices are heading the traffic flow in the offices through the acentric distribution of the hot-desking space. The flooring is a mix of green-grey soft texture, panels and floors made by flooded gum timber and some accents of gold brass working as the reflection of the natural light.

Hotdesk

Open meeting room

Waiting area

Reception area

Date

2019

Type

Corporative

Client

Natura Skincare Group / Aesop

Location

Sydney

Size 

278 m2

Software

Revit

Rhino

VRay

Photoshop

CONTACT

  • Black LinkedIn Icon

© 2019 by Bianca Castillo